پایان یک سال تنش؛ مایکروسافت و سونی قرارداد جدیدی با محوریت Call of Duty امضا کردند + جدید
بهگزارش ورج، مایکروسافت پیشتر قراردادی ۱۰ ساله با نینتندو و شماری از ارائهدهندگان خدمات بازی ابری امضا کرده است تا Call of Duty برای پلتفرمهای رقیب ایکس باکس دردسترس قرار گیرد. این شرکت فعلاً جزئیاتی دربارهی قرارداد سونی اعلام نکرده است.
اواخر سال گذشتهی میلادی، مایکروسافت قراردادی ۱۰ ساله به سونی پیشنهاد داد؛ اما ژاپنیها از پذیرش مفاد قرارداد خودداری کردند. سونی با ثبت پرونده در دادگاه بارها اعلام کرده که نگران است Call of Duty به بازی انحصاری ایکس باکس تبدیل شود یا مایکروسافت نسخهی پلی استیشن این بازی را دچار مشکل کند.
نگرانی سونی دربارهی Call of Duty کاملاً منطقی است؛ چون مطابق آمار رسمی در سال ۲۰۲۱، بیش از ۱۴ میلیون کاربر سونی ۳۰ درصد یا بیشتر و افزونبر ۶ میلیون کاربر بیش از ۷۰ درصد از زمانشان را صرف Call of Duty کردند.
همچنین، مجموعهی Call of Duty در سال ۲۰۲۱ صرفاً در بازار آمریکا ۸۰۰ میلیون دلار درآمد برای پلی استیشن بهارمغان آورد.
در دادگاه مایکروسافت و کمیسیون فدرال تجارت آمریکا مشخص شد جیم رایان، رئيس پلی استیشن، نگران انحصاریشدن Call of Duty نبوده و صراحتا گفته است که اطمینان دارد بازیهای این مجموعه تا سالها برای پلی استیشن منتشر خواهند شد. او در گفتوگو با مدیرعامل اکتیویژن گفته بود: «قرارداد جدیدی با محوریت Call of Duty نمیخواهم، فقط میخواهم ادغام شما با مایکروسافت را غیرممکن کنم.»
مایکروسافت بارها تأکید کرده است که خودش را به انتشار Call of Duty روی پلی استیشن متعهد میداند. بهگفتهی این شرکت، انحصاریکردن Call of Duty ازلحاظ اقتصادی تصمیمی منطقی نیست.
با امضای قرارداد مایکروسافت و سونی، اکنون تمام نگاهها به تحقیقات سازمان رقابت و بازارهای بریتانیا (CMA) دوخته شده است. پس از موافقت نهاد رگولاتوری اروپا و آمریکا و چین، اکنون بریتانیا تنها کشوری است که علیه قرارداد اکتیویژن موضع دارد. این کشور گفته است که تحقیقات را ۶ هفتهی دیگر تمدید میکند.