مردم به دلایل کاملا منطقی به تئوری‌های توطئه باور دارند + جدید

0 41

مردم به دلایل کاملا منطقی به تئوری‌های توطئه باور دارند + جدید

براساس یافته‌ها، تهدید‌های اجتماعی قوی‌تر از تهدیدات دیگر با تفکر توطئه مرتبط و با اعتماد ما نیز درهم‌تنیده است. براساس پدیده‌ای به‌نام شناخت فرهنگی، اعتماد از دیرباز نقشی کلیدی در باورهای افراد ایفا می‌کند.

صرف‌نظر از سطح سواد و تحصیلات، ممکن است اطلاعات افرادی را که بخشی از گروه فرهنگی‌ خود می‌دانیم، باور کنیم. همچنین، خصلت‌های شخصیتی مثل توانایی تفکر تحلیلی پایین و اضطراب بالا در این باورها تأثیر گذارند؛ اما در کمال شگفتی، همبستگی پائینی با تفکر توطئه دارند. دلیل این مسئله می‌تواند عدم توجه به چارچوب‌های زمانی طولانی‌تر یا رابطه‌ي خصلت‌های مختلف شخصیتی با یکدیگر باشد؛ بنابراین پژوهش‌های بیشتری برای بررسی ابعاد مختلف مسئله لازم هستند.

با این‌حال بر اساس پژوهش‌های گذشته، خصلت‌هایی مثل نارسیسیسم یا خودشیفتگی در میان افراد و در سطح جمعی، احتمال تفکر توطئه را افزایش می‌دهند، زیرا این تفکرات باعث می‌شوند افراد خودشیفته احساس منحصر‌به فرد بودن کنند.

همچنین افرادی که در معرض تهدید‌های اجتماعی قرار دارند، بیشتر از افراد خودشیفته یا دارای پارانویا، تفکر‌های توطئه را باور می‌کنند. برای مثال تفکر‌های توطئه‌ی زیادی در رابطه با حمله‌ی ۱۱ سپتامبر وجود دارند که تهدیدی برای جامعه بود.

براساس یافته‌ها، انگیزه‌های هویتی اجتماعی، عامل جذب شدن به محتوای تئوری توطئه است. در حالی که افرادی که به دنبال حس منحصر‌به فرد بودن هستند بیشتر نظریه‌های توطئه‌ی کلی درباره‌ی ساز و کار دنیا را باور می‌کنند.

نقش امنیت در باور تفکر‌ توطئه نشان می‌دهد چرا این تفکرات در طول بحران‌هایی مثل دنیاگیری کرونا افزایش یافتند. دلیل این مسئله را می‌توان به مشکلات سلامتی و مالی نسبت داد که مردم در طول این دوران تجربه کردند. درک این معیارها برای دور کردن افراد از دام نظریه‌های توطئه و کاهش آسیب‌های ناشی از آن ضروری است.

یافته‌های پژوهش در مجله‌ی Psychological Bulletin منتشر شده است.



Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.