سیاره آینهای عجیب، درخشانترین دنیای شناخته شده در کیهان است + جدید
سیارهی LTT9779 b که در اطراف ستارهای به اندازهی خورشید، در فاصلهی حدود ۲۶۰ سال نوری از زمین قرار دارد، با ضریب انعکاس ۸۰ درصد، حتی از زهره هم بازتابیتر است. سوال بزرگ برای دانشمندان این است که این سیاره چگونه میتواند نور زیادی را بازتاب دهد؛ زیرا آنقدر داغ است که نباید هیچ ابری داشته باشد. حرارت بسیار بالای سیاره ناشی از فاصلهی بسیار نزدیک به ستارهاش است؛ بهگونهای که هر ۱۹ ساعت یکبار مدارش را تکمیل میکند.
این سیارهی جهنمی شعاعی کمی بزرگتر از نپتون (۴٫۷ برابر زمین) دارد و دمای سطحیاش به نزدیک ۲۰۰۰ درجهی سانتیگراد میرسد. بر اساس مشاهدات سیارههای فراخورشیدی دیگر، ستارهشناسها از کشف دنیایی هماندازه با نپتون در نزدیکی ستارهی میزبان، شگفتزده شدند. در گذشته، تنها دنیاهای بزرگ هماندازه با مشتری یا دنیاهای کوچکتر در نزدیکی ستارههای والدشان کشف شده بودند.
ماهوارهی چیاپس سیاره را درحالی که از پشت ستارهی خود میگذشت، در ۱۰ موقعیت مختلف رصد کرد. درطول این گذرها، تلسکوپ نور ترکیبی ساطعشده از ستاره و سیاره را اندازهگیری کرد تا تفاوت آنها را مشاهده کند و به روشنایی ذاتی LTT9779 b پی ببرد.
دانشمندان براساس رصدها بدین نتیجه رسیدند که سیارهی مورد بحث باید بهعنوان غول گازی حیاتش را آغاز کرده باشد؛ اما درطول زمان جرم خود را از دست داده است. این جهان باید جوی متشکل از مواد سیلیکاتی مانند شیشه و تیتانیوم داشته باشد؛ درنتیجه بهطور موثر دارای ترکیبی آینهمانند است. بااینحال در دمای سطحی دو هزار درجهی سانتیگراد، هیچ ابری نباید وجود داشته باشد؛ حتی ابرهایی که از فلز و شیشه ساخته شدهاند.