زومیت گوشیهای هوشمند را چگونه بررسی میکند؟ + جدید
عملکرد بزرگنمایی: زومیت عملکرد دوربینهای تلهفوتو و اصلی را نیز در زوم اپتیکال و دیجیتال بررسی میکند.
لرزشگیر: با فیلمبرداری در حال حرکت، عملکرد لرزشگیر اپتیکال و الکترونیکی گوشی در خنثیسازی لرزشها موردبررسی قرار میگیرد.
حالت Night: زومیت برای نشاندادن عملکرد حالت عکاسی Night معمولا تعدادی عکس را در هر دو حالت خودکار و Night نیز میگیرد.
فیلمبرداری: زومیت با فیلمبرداری در حالتها و نرخهای فریم متفاوت، عملکرد گوشی را از نظر ثبت جزئیات، کنتراست و کنترل نویز در ویدیوهای 4K و HDR (در صورت پشتیبانی دستگاه) مورد ارزیابی قرار میدهد.
کارایی، عملکرد و شارژدهی
بخش ابتدایی «کارایی و عملکرد» توضیحاتی دربارهی جزئیات مشخصات فنی پردازندهی دستگاه و سایر ماژولها را دربردارد؛ سپس نوبت به آمار و ارقام حاصل از اجرای بنچمارک و تجربهی کاربری تحریریهی زومیت میرسد. بنچمارکهای زومیت شامل سرعت حافظهی ذخیرهسازی، کارایی CPU و GPU، عملکرد در بازیها و پایداری عملکرد دستگاه تحت بارهای پردازشی سنگین هستند.
با هدف افزودن بر قابلیت اطمینان نتایج بهدستآمده، زومیت با ۳ بار اجرای هرکدام از بنچمارکها، میانگین اعداد حاصل را گزارش میکند، برای حفظ تعادل دمای دستگاه، بین اجرای هر بنچمارک (بهجز آزمون پایداری)، ۵ دقیقه وقفه میاندازد و از سوی دیگر با توجه به تأثیر درجهحرارت محیط بر عملکرد دستگاه، آزمونها را در دمای اتاق (۲۳ درجهی سلسیوس) میگیرد. توجه داشته باشید که در طول اجرای بنچمارکها، گوشی بدون قاب میماند تا خللی در فرآیند انتقال حرارت ایجاد نشود.
در ادامه هرکدام از مراحل بررسی کارایی گوشیهای شرح داده شده است:
عملکرد حافظهی ذخیرهسازی
زومیت برای سنجش سرعت خواندن و نوشتن در حافظهی ذخیرهسازی گوشیهای اندرویدی از اپلیکیشن AndroBench و برای سنجش سرعت حافظهی آیفون از اپلیکیشن Jazz Disk Bench استفاده میکند. سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی گوشیهای اندرویدی با استفاده از فایلهای ۳۲ و ۲ مگابایتی سنجیده میشود؛ حال آنکه آزمون یادشده در دستگاههای iOS با فایلی ۱۶ مگابایتی صورت میگیرد.
بررسی عملکرد CPU با استفاده از بنچمارک کراس-پلتفرم GeekBench 5 و در قالب دو آزمون یک یا چند هستهای صورت میگیرد. گیکبنچ یکی از محبوبترین بنچمارکهای دنیای موبایل بهحساب میآید و در برای پلتفرمهای اندروید، iOS، ویندوز، لینوکس و macOS در دسترس قرار دارد. گیکبنچ برای ارزیابی عملکرد CPU سه نوع بار پردازشی Crypto، Integer و Floating Point را استفاده میکند:
- Crypto: توانایی دستگاه در پردازش بارهای محاسباتی مبتنیبر دستورالعملهای کریپتوگرافیک (رمزنگاریشده) را میسنجد. تنها برخی از نرمافزارها از دستورالعملهای crypto بهره میبرند.
- Integer: توانایی دستگاه در پردازش بارهای محاسباتی مبتنیبر دستورالعملهای Integer (عدد صحیح) را میسنجند. تمام نرمافزارها از دستورالعمل Integer بهره میبرند؛ بنابراین کسب امتیاز بالا در این بخش بهمفهوم عملکرد کلی بسیار خوب پردازنده خواهد بود.
- Floating Point: توانایی دستگاه در پردازش بارهای محاسباتی مبتنیبر دستورالعملهای Floating Point (ممیز شناور) را میسنجد. تقریبا تمام نرمافزارها از دستورالعمل Floating Point بهره میبرند؛ اما عملکرد پردازنده در پردازش چنین بارهایی در مواردی همچون بازهای ویدئویی و تولید محتوای دیجیتال اهمیت دارد.
* شرکت Primate Labs، توسعهی دهندهی بنچمارک GeekBench، در ماه فوریهی ۲۰۲۳، نسخهی GeekBench 6 را با بهبود الگوریتم در دسترس قرار داد، زومیت بهتدریج در بررسیهای خود، این نسخه را جایگزین پنجم خواهد کرد.
محبوبیت روزافزون بازیهای موبایل، بر اهمیت واحد پردازش گرافیکی (GPU) میافزاید؛ بنابراین بدیهی است که زومیت در بررسیهای خود، توجه ویژهای به عملکرد این ماژول داشته باشد. صرفنظر از اجرای بازیهای مختلف، در بررسیهای زومیت، ارزیابی عملکرد GPU بهکمک دو بنچمارک GeekBench Compute و GFXBench صورت میگیرد.