بهترین تلویزیون گیمینگ ؛ معرفی بهترین تلویزیون های مناسب بازی + جدید
خاطرتان باشد، زمانی بین تلویزیون و مانیتور گیمینگ اختلاف بزرگی وجود داشت؛ طوریکه پیشنهاد خرید تلویزیون مناسب بازی بهجای مانیتور واقعا دشوار بود؛ اما در چند سال اخیر، این فاصله کمرنگتر شده است تا اینکه امروز بهجایی رسیدیم که جدیدترین پنلهای ساخت الجی، سامسونگ و سونی در عین ارائهی کیفیت تصویر فوقالعاده، از نرخ نوسازی بالا، زمان پاسخگویی سریع، تأخیر ورودی بسیار کم و انبوهی از قابلیتهای گیمینگ بهره میبرند.
اگر از تلویزیونهای اقتصادی فاکتور بگیریم، اینروزها اکثر تلویزیونهای مدرن برای بازی مناسب هستند و رنگهای درخشان، کنتراست عالی، روشنایی مناسب و وضوحتصویر بالا ارائه میدهند؛ اما برای تجربهی ایدهآل بازی، صرفا چنین مواردی کافی نیستند؛ بهویژه اگر قصد دارید تلویزیون را برای کنسولهای جدید نظیر ایکس باکس سری ایکس یا پلی استیشن ۵ تهیه کنید. با ظهور HDMI 2.1، برخی از تلویزیونها از قابلیتهای گیمینگ بیشتری پشتیبانی میکنند؛ ازجمله وضوح 4K همراهبا نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز، نرخ نوسازی متغیر، حالت بازی و کاهش خودکار تأخیر ورودی.
از آنجاییکه اینروزها بازار کنسول بازی نسل نهمی بسیار داغ است، از معرفی تلویزیونهای ۶۰ هرتزی خودداری کردیم و فقط به معرفی تلویزیونهایی با وضوح 4K و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز پرداختیم. حتی اگر کماکان از کنسولهای قدیمی مثل پلی استیشن ۴ استفاده میکنید، پیشنهاد ما صرف هزینه برای تلویزیونی است که از پس کنسولهای جدید برآید؛ مگراینکه تا چند سال دیگر قصد ارتقای کنسول خود را نداشته باشید.
در نظر داشته باشید که بهترین تلویزیون برای گیمینگ معمولا بهترین تلویزیونی است که میتوان خرید؛ بههمینخاطر، فقط سراغ برندهایی در بازار ایران رفتیم که در مقایسه با برندهای دیگر، کیفیت تصویر بهتری را ارائه میدهند. در بخش مربوط به هر برند نیز مدلهای تلویزیون را بهترتیب ارزانترین تا گرانترین معرفی کردیم.
نکات مهم خرید تلویزیون گیمینگ
وقتی صحبت از خرید بهترین تلویزیون گیمینگ میشود، باید چند فاکتور مهم را در نظر بگیرید. پیشتر در مقالهی راهنمای جامع خرید تلویزیون و بهترین تلویزیونهای بازار ایران دربارهی تمام نکاتی که باید هنگام انتخاب تلویزیون مدنظر داشته باشید، صحبت کردیم؛ اما اینجا فقط روی فاکتورهایی تمرکز میکنیم که بیشترین اهمیت را برای انتخاب بهترین تلویزیون مناسب بازی دارند.
تلویزیونهای با وضوح 4K یا UHD چهار برابر تلویزیونهای 1080p، پیکسل دارند؛ اگرچه در عمل، تشخیص این تفاوت دشوار است، مزیت اصلی تلویزیونهای 4K را باید در پشتیبانی آنها از محتوای HDR برای نمایش کنتراست بیشتر و رنگهای شفافتر جستجو کرد. توجه کنید که بهترین تلویزیون مناسب بازی درواقع بهترین تلویزیونی است که میتوان خرید و اینروزها، بهترین تلویزیونها وضوح 4K با پشتیبانی از HDR ارائه میدهند.
بهطورکلی، بهترین ابعاد برای تلویزیون گیمینگ بین ۴۳ اینچ تا ۷۵ اینچ است و اغلب گیمرها معمولا سراغ مدلهای ۵۵ اینچی میروند؛ اما هنگام انتخاب ابعاد تلویزیون 4K مناسب بازی باید در کنار ترجیح، فاصلهی محل نشستنتان تا تلویزیون را هم در نظر بگیرید. بهطور کلی، فاصلهای را میتوانیم مناسب بدانیم که از آن نقطه، نتوانید پیکسلهای تلویزیون را به تفکیک مشاهده کنید.
بهعنوان قاعدهی کلی و ساده، فاصلهی شما از تلویزیون 4K، باید ۱٫۵ برابرِ ارتفاع تلویزیون باشد؛ پس، برای تماشای تلویزیون ۴۳ اینچی 4K، باید در فاصلهی حدود ۱٫۸ متری تلویزیون بنشینید. بههمینترتیب، برای تجربهی ایدهآل از تلویزیونهای ۵۰ اینچی 4K باید در محدودهی یک تا ۲ متری، تلویزیونهای ۵۵ اینچی 4K در فاصلهی یک متر تا حدود ۲٫۵ متری، تلویزیون ۶۵ اینچی 4K در فاصلهی ۱٫۲ متر تا ۲٫۵ متری و تلویزیون ۷۵ اینچی 4K، باید در فاصلهی ۱٫۵ تا ۳ متری تلویزیون قرار بگیرید.
نرخ نوسازی بهمفهوم تعداد دفعاتی (با واحد هرتز) است که تصویر روی پنل نمایشگر در هر ثانیه بهروز میشود و هرچه این عدد بالاتر باشد، نمایشگر تصویر نرمتری را بهنمایش میگذارد. اکثر تلویزیونهای کنونی نرخ نوسازی ۶۰ هرتز ارائه میدهند؛ یعنی تلویزیون در هر ثانیه تصویر را ۶۰ بار بهروز میکند. ازآنجاییکه کنسولهای نسل نهمی مثل پلی استیشن ۵ و ایکس باکس سری ایکس و بازیهای رقابتی مثل Call of Duty به نرخنوسازی بیشتری نیاز دارند، توصیه میکنیم برای تجربهی نرمتر بازیها، سراغ تلویزیونهایی با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز بروید.
نرخ نوسازی متغیر
تعدادی از تلویزیونهای ردهبالا، علاوهبر نرخ نوسازی بالا، از فناوری نرخ نوسازی متغیر (VRR) نیز پشتیبانی میکنند؛ بدینمفهوم که تلویزیون میتواند بسته به نرخ فریم بازی، نرخ نوسازی خود را تغییر دهد و با نرخ فریم منطبق سازد تا مشکلاتی همچون پارگی تصویر بهوجود نیاید؛ برای آنکه بتوان از نرخ نوسازی متغیر در کنسولهای نسل نهمی بهره برد، باید تلویزیون از AMD FreeSync پشتیبانی کند. فناوری G-Sync نیز صرفا کارتهای گرافیک انویدیا تعلق دارد که در پیسی بهکار برده میشود، نه کنسول؛ اما شاید برخی از تلویزیونها از G-Sync هم پشتیبانی کنند. HDMI Forum VRR نیز نوع دیگری از فناوری نرخ نوسازی متغیر است که معمولا در تمام تلویزیونهای دارای درگاه HDMI 2.1 ارائه میشود.
تلویزیونهای فعلی به دو دستهی کلی LCD و OLED تقسیم میشوند. پنلهای LCD هم معمولا دو نوع کلی IPS ( یا ADS در تلویزیونهای سامسونگ) و VA را دربرمیگیرند. پنلهای IPS زوایای دید وسیع و کنتراست پایینی دارند، بدین معنی که رنگ مشکی را متمایل به خاکستری نشان میدهند؛ اما پنلهای VA زوایای دید محدود و کنتراست بالاتری دارند، بدین معنی که رنگ مشکی را عمیقتر نشان میدهند.
تلویزیونهای OLED عمیقترین رنگ مشکی و شفافترین و خیرهکنندهترین رنگها را بهنمایش میگذارند؛ اما سطح روشنایی آنها معمولا بهاندازهی تعدادی از تلویزیونهای LCD بالارده نیست و خطر وقوع پدیدهی Burn-in نیز وجود دارد.
در بازار تلویزیون به جز دو دستهی LCD و OLED، اصطلاح QLED و miniLED نیز بهگوش میرسد. QLED نام تجاری سامسونگ برای تلویزیونهای LCD مجهز به فناوری Quantum Dot است که روشنایی بالاتر و پوشش گستردهتری از رنگها را به پنل میبخشد.
تلویزیونهای miniLED نیز از همان پنلهای LCD با تعداد زیادی چراغ کوچک LED بهره میبرند تا کنتراست و سطح روشنایی تلویزیونهای LCD را افزایش دهند. هرچقدر تعداد LED-ها بیشتر باشد، رفتار پنل به OLED نزدیکتر است. تلویزیونهای miniLED سامسونگ و الجی بهترتیب با نام Neo QLED و QNED بهفروش میرسند؛ دقت کنید که لزوما تمام تلویزیونهای QNED الجی از نوع miniLED نیستند.
اگر پلی استیشن ۵ یا ایکس باکس سری ایکس دارید یا میخواهید از تلویزیون بهعنوان مانیتور برای سیستم گیمینگ قدرتمندتان استفاده کنید، حتما تلویزیونی را انتخاب کنید که درگاه HDMI 2.1 داشته باشد؛ تلویزیونها بهلطف این درگاه میتوانند بازیها را با وضوح 4K و نرخ ۱۲۰ فریمبرثانیه بهنمایش بگذارند.
در نظر داشته باشید اگر تلویزیون 4K مدنظر شما که نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز ارائه میدهد، درگاه HDMI 2.1 نداشته باشد، بدین معنی است که فقط میتواند محتوای FHD را با نرخنوسازی ۱۲۰ هرتز یا محتوای 4K را با نرخ ۶۰ هرتز نمایش دهد.
حالت بازی (Game Mode)
تلویزیونها معمولا بهدلیل پردازشهایی که روی تصویر انجام میدهند، Input Lag بالایی دارند؛ بدین مفهوم که بین لحظهای که دکمهای را فشار میدهید با چیزی که در تلویزیون تماشا میکنید، تأخیر محسوسی وجود دارد. شرکتها برای رفع این مشکل، معمولا Game Mode را نیز به تلویزیونشان اضافه میکنند تا بهموجب آن، تا جای ممکن، تأخیر و لگ را در بازیها به حداقل برسانند. بهطور کلی، تأخیر زیر ۱۵ میلیثانیه برای اکثر گیمرها مناسب است، اما برای آنهایی که بهترین نتیجه را میخواهند، Input Lag باید زیر ۱۰ میلیثانیه باشد.
کاهش خودکار تاخیر ورودی (ALLM) نیز قابلیت جدیدی است که بهلطف آن، کنسول بازی به تلویزیون میگوید بهطور خودکار حالت گیمینگ را فعال کند تا خودتان مجبور به تغییر حالت با استفاده از ریموت نشوید.
بهترین تلویزیون گیمینگ ال جی
تلویزیون ال جی NANO86
- ابعاد: ۵۰، ۵۵، ۶۵ و ۷۵ اینچ
- بازهی قیمتی: از ۳۰ میلیون تا ۷۵ میلیون تومان