آلودگی هوا با افزایش جهانی مقاومت آنتی‌بیوتیکی مرتبط است + جدید

0 16

آلودگی هوا با افزایش جهانی مقاومت آنتی‌بیوتیکی مرتبط است + جدید

مقاومت آنتی‌بیوتیکی تهدیدی جدی برای سلامت جهانی به‌شمار می‌رود. این مسئله در سال ۲۰۱۹ به مرگ بیش‌ از ۱٫۲۷ میلیون نفر در جهان منجر شد و پیش‌بینی می‌شود که مقاوم‌شدن باکتری‌ها درمقابل آنتی‌بیوتیک‌ها تا سال ۲۰۵۰ هم، مرگ ۱۰ میلیون نفر در سال را به‌دنبال خواهد داشت.

به‌نقل از کانورسیشن، آنتی‌بیوتیک‌ها برای درمان عفونت‌های باکتریایی مانند عفونت مجاری ادرار و ذا‌ت‌الریه استفاده می‌شوند؛ اما استفاده‌ی بیش‌ازحد و نادرست از آن‌ها به ظهور باکتری‌هایی منجر شده است که به‌دلیل داشتن برخی ژن‌های خاص، دربرابر آنتی‌بیوتیک‌های کشنده مقاوم شده‌اند. این مقاومت آنتی‌بیوتیکی در‌نهایت بروز عفونت‌هایی را درپی دارد که درمان آن‌ها بسیار سخت است.

مقاومت آنتی‌بیوتیکی معمولاً ازطریق غذا یا آب آلوده به انسان سرایت می‌کند؛ اما مطالعه‌ی اخیر نشان می‌دهد که غذا و آب آلوده، تنها راه سرایت باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک نیستند. به‌گفته‌ی محققان چینی و ایتالیایی، آلودگی هوا نیز ممکن است باعث شیوع مقاومت آنتی‌بیوتیکی شود. پژوهش اخیر اولین مطالعه‌ای است که ارتباط بین افزایش مقاومت آنتی‌بیوتیکی و آلودگی هوا را در سطح جهانی بررسی می‌کند.

بار آلودگی هوا

مطالعه‌ی مروری اخیر یافته‌های مطالعات قبلی را درباره‌ی الگوهای گسترش مقاومت آنتی‌بیوتیکی ازطریق هوا در دو دهه‌ی گذشته تجزیه‌وتحلیل می‌کند. محققان یافته‌های ۱۲ مطالعه‌ی انجام‌شده در ۱۱۶ کشور جهان ازجمله بریتانیا، ایالات متحده‌ی آمریکا، چین، هند و استرالیا را بررسی کردند. این مطالعات وجود باکتری‌ها یا ژن‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک را در جوّ تخمین زده‌اند.

پژوهش جدید به‌طور خاص خطرناک‌ترین نوع آلودگی هوا (PM2.5) را بررسی کرده است که درواقع، ذراتی معلق با قطر ۲٫۵ میکرومتر هستند؛ یعنی چیزی حدود ۳ درصد قطر تار موی انسان که با چشم غیرمسلح دیده نمی‌شود و به‌راحتی استنشاق‌شدنی است.

یافته‌های محققان نشان می‌دهد که میزان مقاومت آنتی‌بیوتیکی هم‌زمان با افزایش غلظت PM2.5 در هوا افزایش می‌یابد. هر ۱۰ درصد افزایش در غلظت PM2.5 با ۱٫۱ درصد افزایش در مقاومت آنتی‌بیوتیکی و ۴۳٬۶۵۴ مرگ ناشی از عفونت‌های باکتریایی مقاوم به آنتی‌بیوتیک همراه است.

براساس مطالعه‌ی جدید، بیشترین میزان مقاومت آنتی‌بیوتیکی در شمال آفریقا و غرب آسیا مشاهده می‌شود و شدیدترین آلودگی PM2.5 نیز در این مناطق وجود دارد. اروپا و آمریکای‌شمالی مناطقی بودند که کمترین میزان میانگین آلودگی PM2.5 در آن‌ها گزارش شد و مقاومت آنتی‌بیوتیکی هم در این مناطق کمتر بود.



Source link

Leave A Reply

Your email address will not be published.